31 Mayıs 2009 Pazar

Gizli Mesajlar İçeren Logolar

Bir logonun en önemli özelliği ne olmalıdır? 'Basit görünmesinin yanında temsil ettiği markayı en iyi şekilde yansıtmalıdır.' sözünü duyar gibiyim.Karmakarışık çizgilerle birbirine dolanmış ne anlatmak istediği belli olmayan logoyu kim ister ki.İşte bu yazıda ilk bakışta belki de hiçbirimizin farkedemediği gizli mesaj barındıran logolardan bahsedeceğiz..İşte o logolar (hedef göstermiyorum yanlış anlaşılmasın..başımız derde girmesin :) ) :



Bu son günlerdeki kaplıcalar için bir logo.Eller masajı işaret ederken gözler bilgeliği temsil ediyor.



Online Gıda Dağıtım Hizmeti veren bir şirketin logosu.Çevrimiçin logosu(@) nun çatala dolanmış şekli logoyu akılda bırakıyor.




The Big Ten üniversitelilere yönelik 11 adet üniversiteye konferans düzenliyorlar.Kendi logolarını değiştirmek istemiyorlar.Çünkü logolarında 11 rakamı gizli..



amazon.com logosu her ne kadar size ve basit gelse de soldan sağa gelen gülümseme işareti şeklindeki oku dikkat ederseniz görürsünüz.Bu ok hem amazon.com a'dan z'ye herşeyi getirir anlamı ifade ediyor hem de müşterinin yüz ifadesini yansıtmaya çalışıyor.



Elettro Domestici-Ev Aletleri'nin logosu ise hem priz şeklinde hem de firmanın baş harfleri olan E ve D negatif alan oluşturularak başarıyla ifade edilmiş.



Bu logoda 8 rakamı her harfte öyle bir şekillendirilmiş ki hayran olmamak mümkün değil.Her harfta 8 rakamının bir parçası gösterilmiş.



E ve H harfleriyle traktör şekli oluşturmak bir traktör firması için çok uygun bir logo olsa gerek.






Birbirine bakan iki R harfi size erkekle kadını göstermiyor mu acaba? Eee bu da bir
evlilikle ilgili bir firma olunca başarılı oluyor ister istemez.



İki müzik notasının tam ortasında bir kalp.'Müzik Aşk'tır teması işlenmekte.



Harf ve numaralardan oluşan bu logo Birleşik Kralık'taki bir firma için yapıldı.Logo kombinasyonunda 'girift' sözü elde edilmeye çalışılmış..



'E' ile 'X' harfleri arasındaki ok işaretleri arasında hızı,kurya güvenirliğini temsil ediyor.




Logodaki Review kelimesinde 'v' harfi onay işareti şeklinde yapılıp izlenme anlamı çıkmasını sağlamış.



Paris'teki ünlü giyim markası Galeries Lafayette 't' harfleri Eyfel Kulesi'ni göstermeye çalışıyor sanırım.




Pakuay bir ambalaj şirketi.Ambalaj kağıtlarıyla 'P' harfini oluşturup logo yapmak güzel bir fikir olsa gerek.



Logo 3 özelliği barındırıyor.Balinanın kuyruğu, 'whaler' kelimesinin 'W' si ve Hartford'un 'H' si.



ZIP markası için yapılan logoda ise sıkıştırmayı ön plana çıkaran 'I' harfini -birbirine bağlama şekli kullanılmış.Bu da logoyu başarılı kılıyor.



İki trenin karşılıklı gidiş gelişini harflerle simgelemiş.Ortadaki 'I' harfi de yolun gidiş-dönüş kısımlarının ayrımını gösteriyor.



Bu logoda da Mosleep logosunda 'M' harfi yatakla ne kadar da güzel uyumlu hale getirilmiş.Uyku problemleriyle ilgili mesaj açıkça veriliyor.



Budapeşte'de mimarlık merkezi logosu.Labirente benziyor ama içindeki beyazlıklarla şirket isminin harfleri yerleştirilmiş.




Piano Forest markası için hazırlanan logoda piyano tuşları ve ağaçlarla ormanlık alan ne güzel de döşenmiş.




NorthWest'in eski logosunda 'N' ve 'W' harfleri uçuş firmasının amacına uygun olarak yer yön gösterecek şekilde dizayn edilmiş.




Bir film makarası siyah zeminde dönüyor.Korkutucu değil mi :)



İlk bakışta genç bir kızın yaptığını görüyorsunuz.Basit bir logo gibi gelebilir ama dikkatli bakarsanız yapılan hareketten Avusturalya haritasını bulacaksınız.

Evet son logomuz da Google'ın özel günlerde yaptığı doodle'ıyla ilgili..



Google'ın TCP/IP'in 25.yılında yaptığı bir logo.2008 yılındaki logo gizli şekilde yılı dizayn etmişler..


Kaymak

Hiç yorum yok: